29e Oldtimerdag: 19 augustus 2023

WAAR?
De Oldtimerdag Ruinerwold vindt plaats in het centrum van het dorp Ruinerwold aan de straat Dijkhuizen. Als u dit aanhoudt zal de rest zich vanzelf wijzen.

HOE LAAT?
De inschrijftafels zijn vanaf 7.30 geopend. Wij willen u dan ook verzoeken rond deze tijd het dorp binnen te rijden.

Indien u mee wilt rijden in de toertocht dan dient u voor 9.30 ingeschreven te zijn. Onderstaand treft u de vertrektijden van de verschillende categorieën aan:

AANKOMST IN RUINERWOLD
Fantastisch! U heeft het dorp Ruinerwold gevonden. Het dorp is gedurende de Oldtimerdag vanaf twee zijden bereikbaar. De oostzijde (de kant van Ruinen) en de westzijde (de kant van Meppel). Het dorp zal op de dag zelf afgesloten zijn van overig verkeer. Zodra u met uw oldtimer richting het afgesloten gebied rijdt wordt u opgevangen door een van onze verkeersregelaars. Zij zullen u vervolgens de juiste richting opsturen.

Op het parcours krijgt u vervolgens een plaats toegewezen door onze parcourswachten.

TUINSTOEL UITKLAPPEN EN GENIETEN, OF IS HET NOG NIET ZOVER?
Nou bijna….. Als Oldtimerliefhebber en liefhebber van de Oldtimerdag zult u zich ongetwijfeld voor-ingeschreven hebben. U staat hiermee in ons systeem, maar bent nog niet daadwerkelijk als deelnemer aangemeld. Als u zich al voor ingeschreven heeft is de stap naar deelname nog bijzonder klein. U loopt naar een van onze drie inschrijftafels:
-Brandweerkazerne  (oostzijde van het parcours)
-Centrum/Buddingehof (centraal op het parcours)
-Re3Com (westzijde van het parcours)

Onze lieftallige inschrijfdames zullen u vragen om uw postcode en huisnummer. Op deze wijze wordt u razendsnel opgezocht in het systeem en wordt uw inschrijving bevestigd. De inschrijving wordt bezegeld met een label voor uw voertuig en twee koffie / theebonnen welke u kunt verzilveren bij de diverse horecapunten.

TOP! ……….Nu kan de stoel uitgeklapt worden en kunt u onder het genot van een gratis kopje koffie van de Oldtimerdag beginnen met genieten.

TOURRITTEN
Ook dit jaar hebben we weer een paar fantastische toer-routes uitgezet door mooi zuid-west Drenthe.

U dient de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Verwacht wordt dat u 15 minuten voor aanvang van de tourrit vertrek klaar staat.Ook dit jaar is het parcours opgedeeld in de sectorblokken A t/m E. De voertuigen vertrekken per sectorblok met tussenpozen aan hun tourrit. De sectorblokken zijn in het parcours met borden aangegeven, hierop staat ook de vertrektijd vermeld.

Zorg dat u weet in welk sectorblok uw voertuig geplaatst staat en wat de vertrektijden van uw blok zijn. Let ook op de mededelingen van de omroeper.
Opstellen en vertrek van de tourritten vindt plaats nabij de rotonde ter hoogte van het voormalige gemeentehuis (Begin van het dorp aan Meppel zijde).

Vertrektijden tourritten:

Tractoren Vertrektijd: 10:00 uur
Auto’s [Blok B & C] Vertrektijd: 11:30 uur
Auto’s [Blok A] Aansluitend op blok B&C
Auto’s/leger [Blok D] Vertrektijd: 12:45 uur
Motoren & Scooters Vertrektijd: 13:30 uur
Brommers & Solexen Vertrektijd: 13:45 uur
Auto’s/ Caravans/ Vrachtwagens [Blok E] Vertrektijd: 14:00 uur

 

De tourritten zullen voorgereden en begeleid worden door de organisatie. Daarnaast is de rit door routebordjes aangegeven (groene bordjes voor de trekker route en oranje bordjes voor alle andere categorieën).

Er rijdt een ophaalservice met de tourritten mee, deze is bereikbaar via het algemeen nummer van de inschrijftafels: (0522) 48 13 40. De ophaalservice brengt uw voertuig terug naar het parcours. Daarna dient u, indien noodzakelijk, zelf transport te regelen voor uw voertuig.

Tijdens de tourritten wordt er mogelijk van uw voertuig een foto gemaakt. U wordt dringend verzocht tijdens het fotograferen niet te stoppen met uw voertuig. Foto’s zijn verkrijgbaar in de stand van “Foto Frans Nooren” (tegenover inschrijftafel Buddingehof).

NOG EEN PAAR WETENSWAARDIGHEDEN

  • Deelname en bezoek aan de Oldtimerdag is geheel op eigen risico!
  • Tijdens de Oldtimerdag zijn er 150 vrijwilligers actief
  • De Oldtimerdag wordt gesponsord door meer dan 100 bedrijven. Dit stelt de organisatie in staat u gastvrij te ontvangen en het evenement entreevrij te houden.
  • De deelnemers van de Oldtimerdag worden geacht een passende verzekering te hebben afgesloten.
  • Vanaf 15:00 kunt u bij de inschrijftafels uw voertuiglabel inruilen voor een blijvende herinnering aan, naar wij hopen een zeer geslaagde dag.
  • Voor vragen kunt terecht bij   de inschrijftafels, of telefonisch contact opnemen met het algemeen nummer van de inschrijftafels (0522) 48 13 40.
  • Heeft u met spoed een huisarts nodig dan kunt u bellen met de Centrale Huisartsendienst Drenthe (0900) 112 0 112.
  • Nabij de inschrijftafles en de horecapunten op het weiland zijn EHBO posten voorzien. Tevens surveilleren er mobile EHBO-teams.

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

Het is verboden honden mee te nemen op het weiland.

 

 

30E OLDTIMERDAG RUINERWOLD 2024.

De 30e Oldtimerdag Ruinerwold zal plaatsvinden op zaterdag 17 augustus 2024.
Wij hopen u dan graag weer te zien.

 

Stichting Oldtimerdag Ruinerwold wenst u een mooie dag.