18 augustus 2018
0
0
0
0
Dagen
0
0
Uur
0
0
Min
0
0
Sec

Verkeerscirculatie

//Verkeerscirculatie

Verkeerscirculatie

Oldtimerdag Ruinerwold is één van de grootste openluchtevenementen van Noord en Midden-Nederland. Wat begon met 125 deelnemers in 1993, is inmiddels uitgelopen tot een groots evenement met meer dan 1600 deelnemende voertuigen. Met name de laatste jaren is het aantal deelnemers en bezoekers sterk gegroeid. Dit heeft gevolgen gehad voor het verkeer op de wegen rondom Ruinerwold. Om overlast van de bewoners, deelnemers en bezoekers zoveel mogelijk te beperken, is met goedvinden van de gemeente en politie een verkeerscirculatieplan opgesteld.

Dit houdt ten eerste in dat op vrijwel alle wegen die naar Ruinerwold leiden borden met verwijzingen staan. Zo wordt de verkeersstroom gesplitst en worden deelnemers, bezoekers en doorgaand verkeer vroegtijdig naar hun bestemming geleid (opstelplaats oldtimer of parkeerplaats). Door het opvolgen van de aanwijzingen komt men op de gewenste plaats, al dan niet via een korte omleiding.

Verder zijn er rondom het evenement  op vele wegen parkeerverboden ingesteld. Dit voor een goede doorstroming van het verkeer en om routes van de hulpdiensten toegankelijk te houden. De politie ziet erop toe dat de verboden worden gehandhaafd en zal in het belang van de veiligheid niet schromen overtreden te verbaliseren.

Tot slot geldt dat Boerpad tijdens de Oldtimerdag Ruinerwold een eenrichtingsweg is. Dit betekent dat op deze weg alleen verkeer in de richting van Meppel wordt toegestaan.

2017-05-09T08:00:48+00:00 29 maart 2017|