Terugblik 2018 Oldtimerdag Ruinerwold

Onder ideale weersomstandigheden licht bewolkt, geen felle zon en omstreeks 22-23 graden werd zaterdag 18 augustus de 26ste Oldtimerdag Ruinerwold gehouden.

Het was druk in het anders zo rustige dorp. De geluidsinstallatie tetterde er vrolijk op los verwelkomde en voorzag de 1471 ingeschreven deelnemers van de nodige informatie. De duizenden bezoekers (schatting 20.000)  bezoekers doorkruisten het 800 m lange parcours met de 1471 oldtimers en de 40 marktkramen midden in het dorp en verzamelden zich bij tijd en wijle rond de 5 lokale horeca stands.  Ook op het plein voor en in de COOP-supermarkt Ruinerwold was het druk.

Het was hard werken voor de 150 medewerkers (incl. hulpdiensten zoals politie, EHBO, geluid) van de oldtimerdag om iedereen op te vangen, te begeleiden, in te schrijven, te parkeren te plaatsen en weer op weg te helpen. De vrijwilligers hadden nadien ieder een  eigen verhaal over de reacties van  en belevenissen met de deelnemers en bezoekers.

De organisatie had de bezoeker uit de regio opgeroepen met de fiets te komen. Hieraan is in grote getale gehoor gegeven. De live-stream/uitzending die in samenwerking met de streekradio DNO werd verzorgd kan rekenen op positieve reacties en over de bezetting  op de campings in de regio is geen informatie beschikbaar.

Heeft  u foto’s gemaakt dan kunt u meedoen aan de fotowedstrijd. Lees daarover meer op de site www.oldtimerdagruinerwold.nl Op Youtube zijn vast wel weer veel  filmpjes te zien. Ook RTV-Drenthe was aanwezig en zond uit in het programma Hemmeltied.

Inmiddels is wel vernomen dat de wespen zorgden voor wat overlast en enkele gestoken bezoekers bezochten de EHBO/posten, enkele verloren items zoals een fietssleutel en een mobiel, een klein ongelukje met een motorfiets en wat heel vervelend is de soms lange wachtrijen bij de toiletten.

Kanttekeningen en opmerkingen kunt via de website aan ons kenbaar maken.

Wij danken alle vrijwillige medewerkers, hulpdiensten, horeca, media, gemeente en uiteraard de deelnemers aan ons evenement. Kom (nog) eens naar Ruinerwold in het prachtige Zuidwest Drenthe. We hebben enkele prachtige B&B accommodaties, een paar minicampings, een visvijver, een kinderspeelboerderij en u kunt geweldige toertochten in de regio maken en musea bezoeken.

Tot wederziens.