22ste Oldtimerdag Ruinerwold

Het bestuur en alle vrijwilligers van de Stichting Oldtimerdag Ruinerwold kunnen weer terugkijken op een geslaagde Oldtimerdag 2014. De gedane aanpassingen in het parcours pakten goed uit en is daarmee een solide basis voor de komende jaren; 1505 deelnemers hebben hun voertuig zich laten registreren. Ook waren er nog velen die hun voertuig niet hadden aangemeld. Hierdoor kan het exacte aantal in de richting van de 1600 voertuigen worden bijgesteld.

Een aantal deelnemers hadden hun voertuig vooraf aangemeld voor de “Evenement regeling Oldtimers” . Ook komend jaar is de Stichting Oldtimerdag Ruinerwold verplicht de Oldtimerdag Ruinerwold aan te melden bij de belastingdienst. Deelnemers die met hun voertuig van deze regeling gebruik maken dienen dit tijdig en met de juiste gegevens aan ons kenbaar te maken.

Jammer dat er rond 15.00 uur een buitje langs kwam doch verder waren de weersomstandigheden goed. Er waren ook dit jaar weer een record bezoekers die zich aan al het moois vergaapten.
Het bestuur met al hun (150) vrijwilligers en ondersteunende diensten wisten, mede door de goede voorbereidingen, evenement in goede banen leiden. Door de vrijwillige inzet van al deze mensen blijft het gemoedelijke karakter van deze unieke Oldtimerdag ondanks alle drukte behouden.
Het motto van dit grootse evenement is en blijft “zien en gezien worden”, en er was weer heel veel te zien in Ruinerwold onder ander de Steile wand mogelijk gemaakt door Re3Com Solutions uit Ruinerwold.

Het hoogtepunt van de dag is en blijft het vertrek en de aankomst van oldtimers als ze hun traditionele tourroute rijden zowel voor de bezoekers als voor de deelnemers zelf. Het vergde weer de nodige inspanningen van de vrijwilligers om alles in goede en veilige banen te leiden. Voordat het laatste voertuig kon vertrekken kwamen de eersten al weer terug van hun rondrit. Hierdoor bleef het spektakel de gehele dag boeiend voor het publiek. Publiek en deelnemers waren ook dit jaar weer unaniem: volgend jaar zijn we weer van de partij!

In 2015 krijgt de tourroute en geheel andere wending en zal niet meer uitrijden via de Kerkweg maar gaat via Haakswold richting Meppel.

Hierdoor zullen er ook enkele aanpassingen aan het verkeerscirculatieplan worden doorgevoerd.

Meer foto’s zijn te vinden onder deze link en op de facebookpagina van de oldtimerdag Ruinerwold

Met dank aan alle vrijwilligers, landeigenaren en iedereen die op de een of andere wijze een bijdrage heeft geleverd aan deze mooi dag.

indruk Oldtimerdag Klik op:

Indruk 2014           indruk 2014

                              Vertrek tractoren

 

Tot ziens op de 23ste Oldtimerdag 2015. Die gehouden wordt op 15 augustus.