Deelnemersrecord 23e Oldtimerdag

Het bestuur, de diverse commissies en alle vrijwilligers leven er altijd weer een jaar naar toe. Als de lange winter weer voorbij is en de eerste vrijwilligers avond weer een feit is begint het bij een ieder al te kriebelen. Laat staan de week voor de Oldtimerdag. Zaterdagochtend zo rond een uur of 6 begint het dan en staan alle vrijwilligers en bestuursleden weer fris en fruitig klaar voor de start van een nieuwe Oldtimerdag. Over het algemeenย  stromen zo rond 7.30 immers ook altijd al de eerste deelnemers binnen. Zo ook nu!

Dit ging echter gepaard met een enorme stortbui, wat met name diverse open trekker bestuurders drijfnat deed arriveren in Ruinerwold. Als organisatie raadpleeg je dan in 2015 meteen de digitale Jan Pelleboer. Deze gaf aan dat het rond een uur of 8 weer droog zou worden en dat het toch nog een hele mooie dag zou worden. Dat stemde een ieder uiteraard weer tevreden. En niets was minder waar. Want wat werd het een fantastische dag!

Met het vertrekken van de regen druppelden de eerste inschrijvers binnen bij de inschrijftafels. Was er ’s ochtends nog ligt pessimisme over het aantal inschrijvers. ’s middags werden we verrast met een record aantal ‘ingeschreven’ deelnemers van maar liefst 1468.

Om dit alles in goede banen te leiden waren op de dag zelf maar liefst 112 vrijwilligers actief.

De toertocht ging dit jaar eens een heel andere kant op. Na een aantal jaren richting De Wolden gereden te zijn had de parcourscommissie dit jaar een fantastische route uitgezet richting Meppel en het van het wereldmonopoly bekende Giethoorn.ย  Dit bleek een schot in de roos. Zowel deelnemers als inwoners van de diverse dorpen vonden het fantastisch.

Ten slotte willen we als organisatie van de gelegenheid gebruik maken alle deelnemers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Zonder deelnemers en vrijwilligers behoord een Oldtimerdag als deze immers niet tot de mogelijkheden.

We zien u graag terug op de 24e Oldtimerdag. Welke gepland staat op 20 augustus 2016. Noteer deze datum alsvast in uw agenda.